POGOJI POSLOVANJA

Veljavno od 15.4.2021

Splošni pogoji poslovanja spletne strani rallyshow.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna stran rallyshow.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji storitev in/ali izdelkov uporabniku.

Upravlja ga Društvo autosport Jazon,  Stara Vrhnika 1, 1360 Vrhnika, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni strani. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani rallyshow.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti storitve oziroma izdelka, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene, jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ter pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

ARHIVIRANJE IN DOSTOPNOST NAROČIL

Pogodba – naročilo bo shranjeno v elektronski obliki na sedežu društva Autosport Jazon (Stara vrhnika 1, 1360 Vrhnika). Naročniku je po želji na vpogled. Kopijo lahko prejme po navadni ali po elektronski pošti.

NAČINI PLAČILA

Na spletni strani rallyshow.si ponudnik omogoča plačilo po predračunu (plačilo z bančnim nakazilom), plačilo z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju). Ponudnik izda račun v obliki, na katerem so razčlenjeni stroški.

VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so v Evrih (EUR) in vključujejo DDV, če to ni drugače označeno. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Veljajo cene, ki jih uporabnik potrdi pri naročilu. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine, pakiranja, stroškov plačila po povzetju in/ali spletnih plačilnih sistemov.

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

Veljavnost akcijske ponudbe je do preklica in je navedena ob sami akcijski ponudbi v obvestilih, novicah itd.

POSTOPEK NAKUPA

Najprej izberete željeni produkt in kliknete gumb rezervacija. Ob oddaji rezervacije navedete podatke plačnika. V potrditvi naročila prejme uporabnik/kupec podatke o naročilu po e-pošti, z informacijami kaj je kupil, znesek plačila, bančne podatke za plačilo naročila, rok plačila oz. veljavnosti predračuna in predviden termin izvedbe. Če/ko ponudnik prejme potrdilo o plačilu se rezervacija smatra za valjavno.
V primeru, da ste si glede naročenih storitev premislili in jih ne želite koristiti lahko to storite v 14 dneh po prevzemu. Rok možnosti zamenjave prične teči naslednji koledarski dan po prejemu plačila.
V kolikor kupec ugotovi, da je ob naročanju navedel napačne podatke ali storil druge napake v procesu naročanja, ki lahko vplivajo na proces ponudnikove dobave, mora to čim prej sporočiti ponudniku.

V primeru, da ste si glede naročenih storitev premislili in jih ne želite koristiti lahko to storite v 14 dneh po prevzemu. Rok možnosti zamenjave prične teči naslednji koledarski dan po prejemu plačila.

V kolikor kupec ugotovi, da je ob naročanju navedel napačne podatke ali storil druge napake v procesu naročanja, ki lahko vplivajo na proces ponudnikove dobave, mora to čim prej sporočiti ponudniku.

POGOJI NAKUPA IN KORIŠČENJA KART

Z nakupom karte se udeleženec strinja z hišnim redom in navodili izvajanja prireditelja dogodka. Karta izgubi svojo vrednost z izvedbo kupljenega doživetja. Veljavnost karte je 6 mesecev od datuma izdaje. V tem času se udeleženec dogodka lahko udeleži kateregakoli prostega termina objavljenega na naši spletni strani rallyshow.si. V primeru odpovedi ali preložitve dogovorjenega termina izvedbe se ne povrnejo nobeni stroški (npr. potni stroški, hotel,… ipd.). Udeleženec se v primeru odpovedi doživetja oz. dogodka naroči na drug prost termin v okviru veljavnosti karte. Z odpovedjo termina se veljavnost karte ne podaljšuje. V primeru, da se stranka/udeleženec neupravičeno ne udeleži dogovorjenega termina, se karta šteje kot izkoriščena. Organizator si pridržuje pravico do manjših in/ali upravičenih sprememb vašega doživetja. Pri prenosu slike in/ali zvoka dovoli udeleženec doživetja organizatorju, da sme uporabiti posnetke udeleženca na dogodku ali v zvezi z dogodkom, brez odškodnine, brez prostorske ali časovne omejitve in s kakršnimkoli tehničnim pripomočkom. Karta ni prenosljiva in jo lahko koristi samo oseba napisana na karti.

POGOJI PODALJŠANJA KART

Vaše karte ni mogoče podaljšati, razen v izrednih primerih, ko se doživetja niste mogli udeležiti iz razlogov, kot so huda poškodba, dolgotrajnejša bolezen, daljša službena odsotnost v tujini ali drugi utemeljen razlog. V tem primeru nam prosim pošljite ustrezno dokazilo/potrdilo in vam bomo vašo karto podaljšali za obdobje trajanja nezmožnosti udeležbe, vendar največ 6 mesecev. Dokazilo mora imeti ustrezno vrednost in veljavnost npr. poškodbeni list iz strani bolnišnice oz. zdravnika specialista, potrdilo o začasnem bivanju v tujini ipd. Potrdila osebnih zdravnikov in delodajalcev, zaradi različnih zlorab, žal ne moremo sprejeti. Prošnja za podaljšanje karte mora biti vložena v obdobju veljavnosti karte, pretečene karte ni več mogoče podaljšati. Podaljšanje karte stane po veljavnem ceniku plus morebitno dodatno doplačilo v primeru spremembe cene adrenalinskega doživetja v času od izdaje do podaljšanja karte.

IZBIRA TERMINOV IN NJIHOVA REALIZACIJA

Kupec ob nakupu izrazi željeni termin za izvedbo doživetja. Ob potrjevanju rezervacij imajo prednost izbrani termini. V kolikor termina ni možno realizirati bo, organizator ob predhodnem obvestilu, predlagal druge razpoložljive termine. Termini se potrjujejo najkasneje vsak četrtek do 20:00h za prihajajoči vikend. Za vse rezervacije prejete po tem času se termini ne smatrajo za potrjene in si organizator pridružuje pravico do spremembe.

VARNOST 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške / strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in audio zapisov. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov, razen podatkov v zvezi z naročilom, ki se lahko zaradi ažuriranja spremenijo.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani Rallyshow.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

KOMUNIKACIJA

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Spletna stran Rallyshow.si se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti storitev, njihova dobavljivost in cena spremenijo, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka oz.storitve. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti naročenih artiklov. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na naš e poštni naslov info@rallyshow.si ali po klasični pošti na naslov:

Društvo Autosport Jazon
Stara Vrhnika 1,
1360 Vrhnika

Ponudnik mora v osmih (8) dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnikovega podjetja.

 

Vrhnika 15.4.2021

Scroll to top